Creativ, Decorațiuni, Portofoliu, Proiecte

Topul stilurilor preferate de clienții noștri

În designul de interior imaginația designerului este singura limită. Pe parcursul anilor s-a încercat o clasificare a stilurilor si o grupare a acestora pe mai multe categorii. Astfel s-a ajuns la o multitudine de stiluri de design de interior, a căror popularitate fluctuează în timp.

Lucrând cu din ce în ce mai multe persoane, ne-am dat seama că există anumite stiluri pe care clienții noștri le preferă. Astfel, am decis să facem un top 5 stiluri de design de interior preferate.

În top 5 preferințe ale clienților intra stilul Modern Glam

Acest stil îmbină eficiența și aparența simplă ale stilului Modern și Glamour-ul. Se folosesc obiecte de mobilier impunătoare, accesorii și obiecte de artă inspirate din stilul Glam, îndrăznețe, care imita materiale și pietre prețioase. Practic acest stil este unul modern cu o tentă de prețios și extravagant.

Elemente cheie: modele geometrice, suprafețe metalice sau lăcuite, culori și piese de artă îndrăznețe, lumină statică, obiecte lucioase care imită materialele prețioase.

În general acest stil este ales de clienții cărora le place să iasă în evidență și își doresc o notă glamouroasă într-o casă primitoare și confortabilă. Accente de metale care imită aurul, argintul, cuprul sau alama sunt foarte populare în acest stil. De asemenea marmura este un element frecvent folosit în crearea acestui stil.

Stilului Tranzițional îi revine cel de-al patrulea loc

După cum spune și numele, stilul tranzițional reprezintă o tranziție dintre cele două stiluri diametral opuse, și anume cel tradițional sau clasic și cel contemporan. Acesta combină căldura și confortul oferite de stilul clasic și elementul estetic, cu liniile curate și natura simplistă, care definesc stilul contemporan.

Elementele cheie sunt: liniile curate, culorile neutre și reci, piesele metalice argintii, obiectele minimaliste dar într-un mod formal, lemn, frezări și elemente de decor aplicate pe pereți.

Acest stil aduce o notă mai actuală stilului clasic de altă dată. Un stil care poate fi extreme de comfortabil, simplu de implementat și destul de ieftin. Este ales în general de familiile cu copii, probabil datorită faptului că este un stil care nu prezintă un pericol pentru cei mici.

Stilul Industrial este clasat pe cel de-al treilea loc

Inspirat din mediul de unde este originar – fabrici și uzine, stilul industrial este unul rebel, bazat pe un model arhitectural „neterminat”, cu pereţi neşlefuiţi, cu bare de fier ruginite, cu cabluri, sârme si caramizi la vedere.

Elemente cheie: caramizi expuse, conducte la vedere, amestec de fibre naturale și finisaje cu piese metalice, tonuri neutre, pardoseli din beton.

Acest stil este și unul dintre stilurile noastre preferate, probabil pentru că nu există atât de multe limitări. Designul industrial poate fi dus la cu totul alt nivel, din punct de vedere al creativității, dacă este realizat de un profesionist. Am observant ca este stilul preferat în general de burlaci; fiind un stil puternic masculin, nu este întotdeauna pe placul iubitelor sau soțiilor.

Pe cel de-al doilea loc se afla stilul Modern  

Acest stil reflectă arta modernă și mișcările acesteia în decorul interiorului. El promovează simplitatea rafinată, elimină obiectele de decor inutile și se concentrează pe eficiența spațiului. Mobilierul este simplu, cu fronturi drepte, nefrezate, fără mânere. Plantele mari joacă un rol important în acest stil.

Elemente cheie: fără ornamente, suprafețe plate, unghiuri drepte, culori neutre, materiale naturale, mobilă înaltă.

Probabil este unul dintre cele mai populare stiluri de design de interior în general. Este extreme de ușor de implementat, datorită varietății mari de obiecte de mobilier caracteristice acestui stil, existente pe piață. Fiind atât de multe posibilități de mobilier modern, acesta devine și un stil destul de ieftin, însă bugetul alocat poate varia în funcție de preferințe.

Pe primul loc în preferințele cliențiilor noștrii se află stilul Scandinav

Inspirat de zapada, munții și fiordurile norvegiene, stilul scandinav poate fi descris prin simplitate, funcționalism și eficiență. Un stil caracterizat de alb, lemn deschis, griuri, texturi căldurose și spații pline de lumină.

Elemente cheie: pereți și tavane albe, spații deschise și luminoase, mobilier alb, bej deschis sau gri, puține decorațiuni, focus pe confort și căldură, modele geometrice subtile, materiale naturale.

Cu siguranță stilul scandinav este cel mai căutat stil de către clienții noștri când vine vorba despre amenajarea casei lor. Stilul scandinav permite folosirea nuanțelor deschise, abundența de țesături și stofe naturale, fiind unul dintre cele mai degajate stiluri de amunajare interioară.