Creativ, Decorațiuni, Proiecte

Cele mai mari trenduri din 2020

Tapițeriile din catifea

Catifeaua nu este pe placul tuturor, însă în 2020 aceasta revine în trenduri. Aceasta reprezintă amestecul perfect dintre confort și lux. Majoritatea oamenilor, atunci când se gândesc la catifea, se gândesc adesea la tapițeria veche de catifea roșie de altădată. În acest an însă, în special pentru canapele, catifeaua reprezintă vedeta materialelor. Odată cu evoluția producției, opțiunile noastre de culoare sunt mai multe ca niciodată. Vorbim de culori vibrante de albastru, roz, portocaliu, și multe alte nuanțe îndrăznețe. Posibilitățile pentru mobilierul din catifea în 2020 sunt interminabile.

Designul în alb și negru

Albul și negru sunt începutul și sfârșitul spectrului de culori. În mod literal, nu ar putea fi un contrast mai puternic între culori. Există milioane de moduri de a încorpora această tendință de yin și yang în decorul casei. Scaune și canapele negre, perne albe, marmură alb-negru – există atât de multe materiale și variante de modele care se potrivesc cu acest concept. Alte detalii precum auriul sau alama conferă decorului în alb și negru o nuanță de eleganță excepțională.

Modele geometrice

Modelele geometrice sunt în tendință de ani buni. Acestea sunt atât de versatile încât le putem găsi aproape în orice context – căni, caiete, tapet, canapele, lenjerie de pat, artă, podele, corpuri de iluminat și alte decoruri. Trendurile din 2020 se referă mai mult la echilibrul geometric. Astfel, cel mai bun sfat pentru cei care doresc să conceapă un design geometric este să aleagă elemente singulare, pe care să le evidențieze în crearea acestui concept. O aglomerare geometrică nu va face altceva decât să încarce spațiul.

Încorporarea elementelor naturale

Biofilia este o nouă tendință care încorporează designul și elemente naturale. În ultimii ani, societatea noastră conștientizează din ce în ce mai mult ce presupun schimbările climatice și sustenabilitatea. Mulți doresc să aibă o casă elegantă, totuși doresc și să încorporeze elemente organice din mediu. Lemnul reciclat poate fi folosit pentru scaune, mese și podele, în timp ce plantele pot contribui la estetica organică a casei, promovând în același timp o casă curată, ecologică. În 2020 este vorba despre revenire la elementele naturale și la redarea naturii prin designul casei. Dormitoarele și băile sunt transformate în spații mai aproape de natură, create prin utilizarea unor elemente pământești bogate, inclusiv metale, lemn și piatră.

Metale

Elementele din metale se vor regăsi, în 2020, în tot mai multe designuri interioare. Chiar dacă vorbim de argint, aur, alamă, cupru sau elemente care sugereaza aspectul acestor materiale, metalele sunt bine venite în orice locuință. Alese cu bun gust, metalele conferă încăperilor o nuanță elegantă. De asemenea mixul de metale va fi foarte la modă în acest an. Trebuie avut, însă, în calcul faptul că se pot combina maxim 2 tipuri de metale, altfel decorul ar putea deveni copleșitor și prea aglomerat pentru o cameră.

Nuanțele de verde

Verdele este o culoare extrem de proaspătă și revigorantă. După cum spuneam și mai devreme orice obiect sau material care ne duce cu gândul la natură este bine venit în decorul casei. De asemenea plantele verzi si mari aduc un plus de profunzime și prospețime casei. Într-o cameră preponderent neutră plantele verzi, adevărate sunt cel mai bun element de decor. Dacă doriți să intrați în ton cu verdele, puteți încerca și lenjeriile de pat în nuanțe puternice de verde, tapete, tapițerii, picturi sau chiar mobilier în diferite tonuri verzi.