Creativ, Decorațiuni, Portofoliu, Proiecte

5 idei pentru redecorarea casei

Chiar dacă te-ai mutat recent într-o nouă casă sau cauți să faci mici schimbări la designul casei tale, noi venim în ajutor cu 5 idei pe care toți designerii le utilizează. Le poți aplica și tu cu minimum de efort și bani. Uneori cele mai mici detalii crează cel mai mare impact.

Zugrăvește camerele mici în culori calde și luminoase, pentru a le face să pară mai mari.

Imaginea de mai sus ne arată cum culorile pereților sunt extrem de relevante cand vine vorba despre cât de mare pare o camera. Încăperile de dimensiuni mici au tendința să pară mereu încărcate și înghesuite, însă utilizarea culorilor deschise, a ferestrelor mari și a oglinzilor, nu numai că reflecta lumina naturală, dar crează și iluzia unui spațiu larg, mult mai deschis. În mod contrar, culorile închise vor face camerele să pară mult mai mici.

Folosește oglinzi decorative pentru a adăuga instant lumină într-un spațiu.

Cum se poate observa mai sus, oglinzile se pot folosi nu numai pentru a da iluzia unei camere mai mari, dar și pentru a aduce un plus de luminozitate încăperilor întunecate. Dacă plasăm oglinzile exact în fața ferestrelor vom adauga lumină spațiului. Chiar dacă vorbim despre glinzi mari sau mici, acestea vor crea luminozitate dar și dimensiune.

Mixează vechiul și noul.

Este perfect să așezăm obiecte de familie vechi în încăperi moderne. Cei mai buni designeri de interior mereu îți vor spune cât de imortant este ca decorul casei tale să reflecte cine ești tu, personalitatea  ta și a familiei tale. Astfel, dacă îți dorești să plasezi noptiera bunicilor langă patul modern din dormitor, acestea vor arăta de minune împreună.

Combina modele și texturi diferite.

Dacă vorbim despre texturi, indiferent dacă acestea sunt ale mobilei, ale covoarelor sau pernelor, culorile și modelele variate vor aduce un plus de caldură în spațiu. Dacă vrei să creezi o cameră care să îți spună că ai ajuns acasă, încearcă să te joci cât mai mult cu culorile, texturile și modelele care vrei să se regăsească în acea încăpere.

Folosește covoare decorative.

Covoarele dau un plus de caldură și pot adăuga o textură extraordinară încăperii, de asemenea pot fi o minunată pată de culoare și conferă o notă de personalitate locuinței. Podelele din lemn masiv sunt frumoase și ușor de întreținut, însă nu oferă foarte mult comfort mai ales în sezonul rece. Posibilitățile de a decora o podea sunt nelimitate. Spre exemplu sunt o grămadă de covoare din bumbac, ușor de curățat chiar și în mașina de spălat, ideale pentru casele unde sunt copii.